søndag, desember 30, 2007

Thai suppe

Thailandsk fersken-fiskesuppe

2 ts. karri
Litt smør/olje
2-3 gule løk - stekes litt
2 finhakkede hvitløksfedd
3 dl fiske- eller hønsebuljong
1 boks chilitomater (evt vanlige hakkede tomater + litt chilisaus)
1 boks hermetiske fersken - kjøres gjennom foodprocessor sammen med løken
Ca 200g valgfri sjømat, schampi og hvit fisk i små biter passer godt
Spe ut med kraften fra ferskenboksen, kokosmelk eller fløte (opp til 3 dl)
Noen dråper tabasco
Suppen kokes noen minutter før sjømaten trekker til den er gjennomkokt.

Server med litt frisk finhakket koriander og godt brød.

Anbefalt vin fra vinmonopolet, og som passer godt:

Hvitvin
Tamellini Soave 2005/2006
Fra Italia, distrikt Veneto
Druetype; Garganega
Pris: 109,-
Mye fylde og bitte litt sødme
Vinen er " Middels dyp gyllen. Aroma preget av tropisk frukt og eple, innslag av trekrydder og svale urter."

Ingen kommentarer: