søndag, desember 30, 2007

Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette

Forrett på nyttårsaften
Denne retten er kreert av Gunnar Hvarnes til Årets Kokk 2006.

Kongekrabbe med avokadocrème, revet tomat og soya vinaigrette

INGREDIENSER
til 4 personer:
400gr renskåret kongekrabbe
Kajennepepper
Litt matolje
2 modne avokado
1 ss crème fraiche
1/2 fedd hvitløk, knust
saftene fra 1 sitron
2 plommetomater
1 ss finhakket gressløk
2 ss søt soya
2 ss brunt smør
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

Vend kongekrabben i litt matolje. Ha på salt og pepper. Grilles i grillpanne til den er medium stekt. Deles i fine biter ved servering. Skrap avokadoene ut av skallet med en skje. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det hele til en glatt mos i en foodprocessor. Tomatene rives på et rivjern og legges i en sil over. natten. Smak til med salt, pepper og gressløk. Bland soyaen med brunet smør. Serveres temperert.

Ser ut til at det er brukt koriander til pynt

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift22110.asp

Musserende vin som er anbefalt av vinmonopolet (den var ikke god) ;

Raimat Chardonnay, Brut
Fra Spania
Druetype; 96% Chardonnay, 4% Parellada
Pris: 100,-
Middels fylde og litt sødme
"Middels dyp grønngul, aroma preget av syltet sitron, surdeig og gummi"... tja....

Andre som skal passe er:

Musserende Caves Hautes Côtes Crèmant de Bourgogne Brut 2003/2004
Fra Frankrike
Druetype: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Pris 139,-
Middels fylde og bitte litt sødme
"Middels dyp strågul. Fruktighet preget av røde epler og syltet sitron, hint av mineraler og bakverk"

Hvit vin som kan brukes og som er god:
Dagueneau Pouilly-Fumè 2006
Fra Frankrike
Distrikt: Loire
Druetype: 100% Sauvignon Blanc
Pris 141,-
Fylde og bitte litt sødme
"Middels dyp gyllen med grønnskjær. Ung fruktighet preget av nesle, lime og epler, hint av mynte og fennikel.

Ingen kommentarer: